مرشایمر: اسرائیل و آمریکا می‌خواهند ایران را مثل سوریه نابود کنند

«جان مرشایمر» استاد برجسته روابط بین الملل اعتقاد دارد سیاستی که آمریکا و اسرائیل در مورد ایران دنبال می کنند شبیه پرونده سوریه است؛ آن ها تنها به دنبال برچیدن توانایی هسته ای ایران نیستند بلکه می خواهند ایران را ویران، تجزیه و ناکارآمد کنند.

به گزارش تحریریه، «جان مرشایمر» نظریه پرداز برجسته و بنیانگذار نظریه رئالیسم تهاجمی معتقد است سیاست آمریکا در قبال سوریه اساسا سیاست اسرائیل است. آمریکا از اول قصد داشت تا سوریه را نابود کند و آن را نابود شده نگه دارد. این سیاست اسرائیل است.

وی در یک گفت و گوی یوتیوبی تصریح کرد: این همان چیزی است که اسرائیل در مورد ایران دنبال می کند. آنها صرفا به دنبال برچیدن توانایی هسته‌ای ایران نیستند، با اینکه قطعا این طرح را دنبال می کنند. اما آنها می خواهند ایران را در هم بکوبند و آن را به سوریه ای دیگر تبدیل کنند.

وی افزود: آنچه اسرائیل در سوریه دنبال می کند این است که آنها می خواهند مطمئن شوند که سوریه همچنان یک کشور ناکارآمد باقی بماند. آنها نمی خواهند سوریه رقیبی سرسخت برای اسرائیل باشد. آنها می خواهند سوریه همچنان از هم پاشیده باقی بماند.

مرشایمر خاطرنشان کرد: البته آمریکا هم از اسرائیل در همین زمینه حمایت خواهد کرد. پس قطعا اسرائیلی ها به آمریکا اجازه نخواهند داد که کمک‌های زیادی به سوریه جولانی برسد تا او بتواند سوریه کارآمد ایجاد کند، چون این خلاف سیاست های اسرائیل است.

این استاد برجسته سیاست بین الملل معتقد است: در لبنان هم سیاست مشابهی را شاهد هستیم. گاهی این را به اطرافیان می گویم که وقتی جوانتر بودم از اینکه اسرائیل به شدت به تشکیل کشور کردستان علاقه داشت، تعجب می کردم. من نمی توانستم علت اینکه رهبران اسرائیل و حامیان آنها در آمریکا به دنبال تشکیل کشور کردستان بودند را متوجه شوم. اما بعدها متوجه شدم که وقتی کشور کردستان تشکیل شود، از این طریق شما می توانید سوریه، عراق، ایران و احتمالا ترکیه را هم تجزیه کنید. این دقیقا مطابق همان هدف اصلی اسرائیل یعنی تضعیف همسایگان آنها تا سرحد ممکن است.

پایان/

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۰
کد خبر: 32547

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 12 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 2
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • 1 US ۱۶:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۸
      0 0
      آقای ظهره وند! ابتدأ با عرض سلام! هر چند با انصراف نمایشی ظریف از معاونت راهبردی برای بسیاری از ناظران سیاسی عدم موضعگیری پزشکیان در این مورد این شبهه را تقویت نمود که این تنها نمایشی جهت آرام نمودن انظار عمومی وبخصوص مخالفان داخلی میباشد وگرنه ظریف در پس پرده همچنان سر نخها را در دست ارد. حال بعد از چند دوره مذاکره عملأ این امر مشاهده میشود خط ظریف-موسویان به نمایندگی از جناح خاصی از داخل در هماهنگی با برخی محافل غیر رسمی !! کشورهای خارجی خط غالب و تصمیم گیرنده است.حال پرسش این است:آیا امکان حضور پزشکیان در مجلس وبیان موضع خود ودولتش مبنی بر نقش رسمی وغیررسمی ظریف در تصمیمگیری های دولتی وامور خارجی برای ثبت در تاریخ کشور جهت ارجاع به آن در آینده!موجود است یا نه!.البته این عمل وظیه روزنامه نگاران متعهد جامعه میباشد که بعلت نقصان وجود رسانه های مستقل وبیطرف مشکل میباشد.(مصاحبه ثبت شده صد سال گذشته که همواره جهت اثبات ونفی جریانات تاریخی بکار میرود خود شاهد آن است).البته یک سوال جالب میتواند این که باشد :بر طبق کدام دلیل ظریف-موسویان همواره ازاتخاذ مواضع سیاسی علیه آمریکا طفره میروند
    • US ۱۶:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۸
      0 0
      علیه آمریکا طفره میروند حتی سیاستمداران ایرانی را که به این عمل اقدام مینمایند از عواقب حقوقی-جزایی آن توسط آمریکا میترسانند؟ آیا عمل آنها منطبق به تعهدی است که آنها به مراجعی در غرب داده اند؟ موسویان تابعیت کدام کشورها !!!را داردوبه چه مراجع بین المللی!!؟ مشاوره میدهد؟ 😈 چه کسی یا مرجعی در یکسال ونیم گذشته مانع از تحرک دینامیکی ایران در رابطه با جریانات منطقه ومانع از تحرکات نیرو های مردمی عراق وتحمیل آتش بس لبنان بوده است؟ این خط خط ظریف-موسویان است وبر طبق دکترین خاصی به پیش میرود .تغیر موضع ۱۸۰ درجه ای ظریف ازمخالفت به موافقت درتمامی موارد نه ازروی اعتقاد بلکه جهت حفظ خود در داخل دایره تصمیمگیری های مهم نظام ونأثیر گذاری بر آن میباشد.